Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στη Ρωσία

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στη Ρωσία
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι και ο αμερικανός ομόλογός του, Rex Tillerson, έχει "παρόμοια άποψη"
Στο γεγονός ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση αναγωνρίζει ότι πρέπει να διαχειρηστεί το ζήτημα της Ρωσίας "με πολύ προσεκτικό τρόπο", αναφέρθηκε σήμερα (17/2) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών της G20.
Ειδικότερα, ο Johnson, αναφερόμενος στη Ρωσία, δήλωσε ότι "πρέπει να προσέχουμε τι ετοιμάζει", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι καμία πλευρά δε θέλει να εισέλθει σε μία νέα περίοδο Ψυχρού Πολέμου.
"Αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούμε ούτε εμείς όυτε η Ουάσινγκτον", τόνισε ο Johnson, προσθέτοντας όμως ότι "δεν επιθυμημούμε η Ρωσία να συνεχίζει να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο, και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει και ο Rex Tillerson".
Να σημειώσουμε ότι τα σχόλια του Johnson έρχονται στον απόηχο της συνάντησης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, με τον ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, η οποία αποτελεί την πρώτη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών των δύο χωρών.
"Πιστεύω ότι ο Rex Tillerson είναι απολύτως ξεκάθαρος στις απόψεις του οι οποίες είναι ίδιες με τις δικές μου", τονίζει ο Johnson, θέλοντας να αναδείξει την κοινή θέση ΗΠΑ και Βρετανίας στο ρωσικό ζήτημα.
Παράλληλα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε τις περιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων, της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία ως βασικούς λόγους για τους οποίους "πρέπει να είμαστε προσεκτικοί".
"Θεωρώ πως είναι απολύτως σωστό να διατηρούμε μία διπλή προσέγγιση στο ζήτημα", καταλήγει ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης