Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ

tags :
Der Spiegel: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ
Μετά από μακρά διαμάχη με τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας
Με ποσό μέχρι και 5 δισ.ευρώ αναμένεται να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, το οποίο δεν αναφέρει τις πηγές του. 
Αρχικά, αναφέρει το δημοσίευμα, το 2015 όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία, υπήρξαν σκέψεις για συμμετοχή της τάξης των 16 δισ. ευρώ.
Το προηγούμενο διάστημα το ΔΝΤ είχε μακρά διαμάχη με τους πιστωτές της Ελλάδας για τα ανταλλάγματα όσον αφορά στην απαίτηση των Βρυξελλών για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. 
Το ΔΝΤ είχε απορρίψει τη χρηματοδοτική του συμμετοχή στο τρίτο πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ καθώς θεωρούσε πιο ρεαλιστική την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 1,5%. 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για την επίτευξη των πλεονασμάτων η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε νέες περικοπές στο συνταξιοδοτικό και να απελευθερώσει την αγορά εργασίας.
Οι πιστωτές εκτιμούν πως οι εκλογές στην Ολλανδία και στη Γαλλία θα οδηγήσουν σε μία ταχύτερη επίτευξη συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση. 
Το Der Spiegel υπενθυμίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται τον Ιούλιο περίπου 7 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει δόσεις  του χρέους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης