Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Αναστασιάδη σε Akinci για συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό - Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω το διάλογο

tags :
Έκκληση Αναστασιάδη σε Akinci για συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό -  Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω το διάλογο
Εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση
Αποφασισμένος να συνεχίσει το διάλογο για το Κυπριακό με την τουρκοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης από τις τουρκικές αντιδράσεις για τη ψηφοφορία σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα.
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κύπρου, δεν επιθυμεί να εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε ένα αχρείαστο παιγνίδι ευθυνών μετά και τους ισχυρισμούς Akinci ότι βρόντηξε την πόρτα και έφυγε.
«Ιδιαίτερα», όπως τονίζει στη δήλωσή του, «μετά και τη δημόσια αποτύπωση όσων έχουν επισυμβεί από τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».
Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον εν εξελίξει διάλογο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και στις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι ειλικρινής πρόθεσή του είναι η λύση να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα βασίζεται στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα», υποστηριζει ο κ. Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης