Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (Γαλλία): Καταδικασμένη να αποτύχει οποιαδήποτε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων

Ayrault (Γαλλία): Καταδικασμένη να αποτύχει οποιαδήποτε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων
"Oι Γάλλοι δεν δεχθούν να τους υποδείξουν τις επιλογές τους", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Mark Ayrault
Καταδικασμένη να αποτύχει είναι οποιαδήποτε αμερικανική απόπειρα διχασμού των Ευρωπαίων, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Mark Ayrault.
Πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν διαθέτουν επουδενί την δυνατότητα να αντισταθμίσουν τα οφέλη που προσφέρει η ΕΕ στα κράτη-μέλη της», αλλά και ότι «ακόμα και η (βρετανίδα πρωθυπουργός) Τ. May αισθάνθηκε την ανάγκη να πει, παρά το Brexit, ότι είναι προς το συμφέρον  των ΗΠΑ να έχουν μια ισχυρή Ευρώπη για σύμμαχο τους».
Κατά τον ίδιο, η Γαλλία δεν πρόκειται να δεχθεί την όποια ξένη ανάμειξη, είτε ρωσική, είτε αμερικανική, στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και Μάιο.
Όπως είπε, «η Γαλλία δεν θα δεχθεί, οι Γάλλοι δεν δεχθούν να τους υποδείξουν τις επιλογές τους», καθώς «πρόκειται για την δημοκρατία μας, την κυριαρχία μας, την εθνική μας ανεξαρτησία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης