Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας (SPD) προηγούνται σε νέα δημοσκόπηση με 33%

Reuters: Οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας (SPD) προηγούνται σε νέα δημοσκόπηση με 33%
Μία μονάδα πίσω το κόμμα της Merkel (CDU) στο 32% - Αναγέννησε τους Σοσιαλιστές ο Schulz
Το γερμανικό κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πέρασε μπροστά από τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της Angela Merkel σε δημοσκόπηση για το Ινστιτούτο Emnid για πρώτη φορά από το 2006, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 1.885 ψηφοφόρων έδειξε ότι το SDP συγκεντρώνει το 33% των ψήφων, κερδίζοντας μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το κόμμα της Merkel υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 32%.
Το SPD έχει κάνει ρεκόρ κερδίζοντας συνολικά 12 μονάδες τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, από τότε που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
"Μία τέτοια άνοδος των ποσοστών δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στην ιστορία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild am Sonntag.
To SPD που είναι ο μικρός εταίρος της Merkel στον κυβερνητικό συνασπισμό βρισκόταν για χρόνια πίσω από το συντηρητικό μπλοκ στις δημοσκοπήσεις μέχρι να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Schulz, η οποία αναζωογόνησε τους Σοσιαλιστές που έχουν να κερδίσουν εκλογές από το 2002 με τον Gerhard Schroeder τότε ηγέτη τους.
Σε μία άλλη δημοσκόπηση της Παρασκευής 17/2 το SPD βρισκόταν, πάντως, τέσσερις μονάδες πίσω από το CDU (30-34%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης