Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας αναζητεί ο Trump μετά την παραίτηση Flynn για επαφές με τη Ρωσία

ΗΠΑ: Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας αναζητεί ο Trump μετά την παραίτηση Flynn για επαφές με τη Ρωσία
Σύμφωνα με δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ο νέος Σύμβουλος θα έχει διευρυμένες εξουσίες και πλήρη αυτονομία
Προς αναζήτηση το συντομότερο, συμβούλου για θέματα εθνικής ασφαλείας, μετά την παραίτηση του Michael Flynn είναι ο Donald Trump.
Ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες σύμβουλος του αναγκάστηκε να παραιτηθεί, σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, λόγο των αποκαλύψεων για επαφές του με τη Ρωσία την 29η Δεκεμβρίου, προτού αναλάβει καθήκοντα ο Trump.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέρετρο του Μαρ α Λάγκο, το οποίο αποκαλεί «Λευκό Οίκο του Νότου», όπου επρόκειτο να πάρει συνεντεύξεις από τους υποψήφιους για την θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στον οποίο σκοπεύει να δώσει διευρυμένες εξουσίες και πλήρη αυτονομία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει ποιός από τους υποψηφίους είναι ο κατάλληλος για αυτή την κρίσιμη θέση.
Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής στρατηγικής της προεδρίας Steve Bannon, με διασυνδέσεις στην αμερικανική ακροδεξιά, ο οποίος εμφανίζεται να έχει το πρώτο χέρι στην επιλογή αντικαταστάτη του Flynν, αν και ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου, Reins Primbus, διαβεβαίωσε σήμερα (19/2) στο Fox News ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε όσα υποστηρίζονται για την φερόμενη επιρροή του Bannon "ψευδείς πληροφορίες", υιοθετώντας το σύνθημα κατά των ΜΜΕ του Donald Trump.
Μεταξύ των υποψηφίων για την θέση βρίσκονται ακόμη, ο 72 χρονος, εκτελών χρέη προσωρινού διευθυντή Keath Kellog, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, John Bolton και οι στρατηγοί εν αποστρατεία, H.R. McMaster και Robert Caslen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης