Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο 2017 - Στα 1,087 τρισ. γεν

Ιαπωνία: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο 2017 - Στα 1,087 τρισ. γεν
Οι συνολικές εισαγωγές για το μήνα αυξήθηκαν κατά +8,5% στα 6,509 τρισ. γεν
Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η διεύρυνση που κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα στην Ιαπωνία για τον Ιανουάριο του 2017, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνιο, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο παρουσίασε έλλειμμα της τάξεως του 1,087 τρισ. γεν, με τα εν λόγω αποτελέσματα να είναι κατά πολύ χειρότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έλλειμμα ύψους 629,3 δισ. γεν.
Οι συνολικές εισαγωγές για το μήνα αυξήθηκαν κατά +8,5% στα 6,509 τρισ. γεν, καταγράφοντας την πρώτη άνοδο εδώ και 25 μήνες, με βασικό παράγοντα της ανόδου να αποτελεί το άλμα +41% στι τιμές του πετρελαίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, κατά +1,3%, με την εν λόγω άνοδο ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Wall Strret Journal, στο +4,3%.
Να σημειώσουμε ότι η Ιαπωνία τείνει να δημοσιεύει έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιό της τον Ιανουάριο, λόγω της επιβράδυνσης των εξαγωγών που καταγράφει κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης