Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bovis Homes: Πτώση -3% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στις 154,7 εκατ. στερλίνες

tags :
Bovis Homes: Πτώση -3% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στις 154,7 εκατ. στερλίνες
Οι μετοχές της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους στη μετά-Brexit περίοδο
Πτώση της τάξεως του -3% κατέγραψαν τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής Bovis Homes για το σύνολο του 2016, με την εταιρία να ανακοινώνει πρόγραμμα βελτίωσης των επιχειρήσεών της για το 2017, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει και την πώληση ορισμένων περιουσιακών της στοιχείων.
Συγκεκριμένα, τα πρό φόρων κέρδη για τη βρετανική κατασκευαστική εταιρία διαμορφώηκαν στις 154,7 εκατ. στερλίνες, έναντι 160,1 εκατ. λιρών το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν ελαφριά άνοδο, στις 1,05 δισ. στερλίνες, έναντι 946,5 εκατ. στερλινών το 2015.
Καθοριστικός παράγοντας για την εν λόγω πτώση αποτέλεσαν η αύξηση των διοικητικών εξόδων, καθώς και η χαμηλότερη συνεισφορά κερδών από τις κοινές επιχειρήσεις.
Παράλληλα, η εταιρία σκοπεύει να διατηρήσει αμετάβλητο το μέρισμά της για το 2017, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα βελτίωσης της επιχείρησής της αναμένεται να επηρεάσει θετικά τα κέρδη της και το σύνολο ολοκλήρωσης έργων για το έτος.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές της εταιρίας, οι οποίες καγράφουν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους στη μετά-Brexit περίοδο, στο -9,6%.
Παρά το γεγονός ότι το Brexit δεν άσκησε σημαντικές πιέσεις στη Bovis, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, David Ritchie, τον περασμένο μήνα, ανάγκασε την εταιρεία να εκδόσει ανακοίνωση για προειδοποίηση κέρδους, καθώς όπως προέκυψε, αρκετοί πελάτες είχαν παράπονα αναφορικά με ελειπώς κατασκευασμένες ή ημιτελείς κατοικίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης