Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραίτηση Juncker από την Κομισιόν βλέπει η Telegraph - Katainen και Timmermans πιθανοί αντικαταστάτες

tags :
Παραίτηση Juncker από την Κομισιόν βλέπει η Telegraph - Katainen και Timmermans πιθανοί αντικαταστάτες
Η πενταετής θητεία του προέδρου Juncker λήγει το 2019
Ολοένα και εντείνεται η φημολογία για πιθανή παραίτηση του προέδρου της Κομισιόν, Jean - Claude Juncker, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.
 Μάλιστα, η φερόμενη παραίτησή του τοποθετείται χρονικά σύντομα, στις αρχές του Μαρτίου, αν και η πενταετής θητεία του προέδρου λήγει το 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα λάβει την τελική του απόφαση.
Τον Juncker πιθανόν να αντικαταστήσει ένας από τους αντιπροέδρους, ή ο φινλανδός  Jyrki Katainen ή ο ολλανδός Frans Timmermans.
Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, ο λόγος της πιθανής παραίτησης Juncker είναι οι φόβοι που έχει εκφράσει ανοιχτά ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διχάσει τα εναπομείναντα μέλη, λόγω των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που λαμβάνουν χώρα ενόψει Brexit.
Ο Jean-Claude Juncker εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014 και είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε μέχρι τώρα με συγκαταβατική διάθεση το θέμα της Ελληνικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης