Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το θέμα στο σημερινό (20/2) Eurogroup είναι να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα

CNBC: Το θέμα στο σημερινό (20/2) Eurogroup είναι να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα
Το καλύτερο αποτέλεσμα στο σημερινό (20/2/2017) Eurogroup θα ήταν να μην καταρρεύσουν οι συνομιλίες
Ιδιαίτερα δύσκολο είναι να ξεπεραστεί κατά τη σημερινή (20/2/2017) συνεδρίαση του Eurogroup, αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.
Αυτή άλλωστε είναι και η άποψη την οποία υποστηρίζουν οι περισσότεροι αναλυτές -μεταξύ των οποίων και ο Gabriel Stein της 4Cast-RGE- οι οποίοι χαμηλώνουν όλο και περισσότερο τον πήχη για το σημερινό Eurogroup, επισημαίνοντας ότι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιτευχθεί είναι απλά μια συμφωνία για συνέχιση των συζητήσεων.
«Αυτό είναι ένα πολύπλοκο θέμα.
Υπάρχουν ισχυρά συναισθήματα σε όλες τις πλευρές, υπάρχουν πολιτικές που εμπλέκονται κυρίως, καμία απόφαση δεν είναι απαραίτητη μέχρι τον Ιούλιο (σσ. του 2017) και νομίζω ότι το καλύτερο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι καμία διακοπή των συνομιλιών και μια συμφωνία για τη συνέχιση τους» δήλωσε ο Stein στο CNBC.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση χρέους στην Ελλάδα επέστρεψε στο προσκήνιο έπειτα από τη διαφωνία των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.
Οι πιστωτές ζητάνε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, αλλά περαιτέρω λιτότητα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί σε μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, η θέση των Ευρωπαίων δανειστών ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Στον αντίποδα, όπως, το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι θέλει να δει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερους στόχους για την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα -αιτήματα όμως που δεν αποδέχονται οι Ευρωπαίοι.
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα χρέους έρχεται εν μέσω ενός όλο και πιο ασταθούς πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη, που απειλεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
«Για τις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ, το ευρώ παρουσιάζεται ως ο απώτερος στόχος, ο δρόμος του μέλλοντος.
Αν μια χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, θα ήταν ένα σημάδι ότι τα πράγματα δεν είναι απαραιτήτως έτσι.
Με άλλα λόγια, σπάει το ταμπού», είπε ο Stein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης