Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ιράκ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, J.Mattis - Ισλαμικό Κράτος και πετρέλαιο στο επίκεντρο των συζητήσεων

tags :
Στο Ιράκ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, J.Mattis - Ισλαμικό Κράτος και πετρέλαιο στο επίκεντρο των συζητήσεων
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις για την ταξιδιωτική απαγόρευση προς τους ιρακινούς πολίτες
Την πρώτη του επίσκεψη ως υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πραγματοποιεί σήμερα (20/2) στο Ιράκ ο James Mattis, μία μόλις μέρα μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάλυψη της δυτικής Μοσούλης από τον στρατό της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Mattis αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργός της χώρας, Haidar al-Abadi, καθώς και με κορυφαίους αξιωματούχους που ηγούνται της επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας αναμένεται να συζητήσει και για το ενεργειακό κομμάτι, μετά και από τις δηλώσεις που είχει πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ότι η Ουάσινγκτον "έπρεπε να είχει διατηρήσει τα πετρέλαια του Ιράκ μετά την εισβολή το 2013 για την ανατροπή του Saddam Hussein".
"Δε βρισκόμαστε στο Ιράκ προκειμένου να αρπάξουμε τα πετρέλαιο κανενός", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Mattis πριν από την αναχώρησή του για το Ιράκ, θέλοντας να ρίξει του τόνους για το εν λόγω ζήτημα.
Ωστόσο, όπως είναι λογικό, αναμένεται να δεχθεί αρκετές ερωτήσεις σχετικά με την ταξιδιωτική απαγόρευση τους διατάγματος Trump απέναντι στους ιρακινούς πολίτες, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του μεσανατολικού κράτους.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις του Ιράκ επιχειρούν να ανοίξουν δίοδο προς το αεροδρόμιο της Μοσούλης, γεγονός που θα τους επιτρέψει να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο δυτικό κομμάτι της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης