Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Ανακοίνωσε τη δημιουργία 6.500 νέων θέσεων εργασίας σε Βρετανία και Γαλλία το 2017

tags :
Amazon: Ανακοίνωσε τη δημιουργία 6.500 νέων θέσεων εργασίας σε Βρετανία και Γαλλία το 2017
Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας στις δύο χώρες αναμένεται να διαμορφωθεί στα 29.500 άτομα συνολικά
Τη δημιουργία 6.500 νέων θέσεων εργασίας σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία εντός του 2017 ανακοίνωσε σήμερα (20/2) η Amazon, μένοντας ανεπηρέαστη από τις ανησυχίες που δημιουργεί το Brexit.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία αναμένεται να προσλάβει επιπλέον προσωπικό 5.000 ατόμων στη Μεγάλη Βρετανία εντός τους έτους, ενισχύοντας το συνολικό αριθμό εργαζομένων στο νησί στα 24.000 άτομα.
Μάλιστα, η στελέχωση θα αφορά τόσο τις αποθήκες τις εταιρείας, όσο και τα γραφεία της σε Λονδίνο, Κέιμπριτζ και Εδιμβούργο.
"Δημιουργούμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε για τους πελάτες μας και να τους παρέχουμε ακόμα ταχύτερη παράδοση, περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές", ανέφερε επικεφαλής της εταιρείας στο νησί, Doug Gurr.
Η Amazon έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα εταιρειών οι οποίες έχουν ανακοινώσει σχέδια να επεκτείνουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους στη Μεγάλη Βρετανία, παρά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Μέσω δηλώσεών του, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, χαιρέτισε την είδηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η δέσμευση της Amazon σο Λονδίνο αποτελεί μία ακόμα απόδειξει ότι αποτελούμε προορισμός παγκόσμιας κλάσης για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις".
Παράλληλα, η Amazon, ανακοίνωε και τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας στη Γαλλία εντός του έτους, καθώς η χώρα έχει εκδηλώσει την προθυμία της να ενισχύσει τη θέση της ως ένα σημαντικό ευρπωαϊκό επιχειρηματικό κέντρο, στο απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, καθώς και λόγω των επικείμενων γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας στη Γαλλία, στο τέλος του τρέχοντος έτους, αναμένεται να διαμορφωθεί συνολικά στα 5.500 άτομα, έναντι 4.000 ατόμων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης