Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καλύτερη η Le Pen στη διαχείριση θεμάτων ασφαλείας – Πρώτη στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών

tags :
Γαλλία: Καλύτερη η Le Pen στη διαχείριση θεμάτων ασφαλείας – Πρώτη στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών
Ωστόσο, χάνει στο β’ γύρο είτε έχει αντίπαλο τον Macron είτε τον Fillon
Την πρώτη θέση έναντι των πολιτικών της αντιπάλων για το προεδρικό αξίωμα λαμβάνει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen όσον αφορά την εμπιστοσύνη των Γάλλων πολιτών για θέματα ασφαλείας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive η Le Pen προβάλλει ως η υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα θέματα εσωτερικής ασφαλείας, ζήτημα που έχει τεράστια σημασία για τους Γάλλους πολίτες ιδιαίτερα ύστερα από τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα.
Εν τω μεταξύ μια ακόμα δημοσκόπηση έρχεται  να επιβεβαιώσει ότι η Marine Le Pen θα αναδειχθεί νικήτρια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ παράλληλα κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς έναντι των αντιπάλων της στο β’ γύρο των εκλογών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway, η Le Pen θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών λαμβάνοντας 27% έναντι 20% του Emanuel Macron και 20% του Francois Fillon.
Σε σύγκριση με αντίστοιχη μέτρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 17/2 η Le Pen αύξησε τα ποσοστά της κατά μια ποσοστιαία μονάδα, την ώρα που τα ποσοστά των αντιπάλων της παρέμειναν αμετάβλητα.
Πάντως, στο δεύτερο γύρο των εκλογών η Le Pen φαίνεται να χάνει με μεγάλη διαφορά τόσο από τον Fillon όσο και από τον Macron, αν και με τον τελευταίο μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά.
Συγκεκριμένα, στο δεύτερο γύρο ο Macron προηγείται με 58% έναντι 42% της Le Pen (από 60% - 40% που ήταν την περασμένη Παρασκευή) ενώ και ο Fillon προοηγείται με 56% έναντι 44% της Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης