Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν αναμένεται συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup σήμερα (20/2)

tags :
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν αναμένεται συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup σήμερα (20/2)
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup
Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο περιορίζει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες επίτευξης οποιασδήποτε συμφωνίας.
«Δεν αναμένεται οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα σήμερα (σσ: 20/2/2017)» φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι οι Θεσμοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν σχετικά γρήγορα στην Ελλάδα».
Εξάλλου, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σε δημοσίευμα της για το σημερινό (20/2/2017) Eurogroup κάνει λόγο για «πόλεμο νεύρων σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας», ενώ έκτιμά ότι «προφανώς αποκλείεται» λύση στο σημερινό Eurogroup.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «αρέσκεται στον ρόλο ενός υπερασπιστή των αδυνάτων, που προβάλλει αντίσταση απέναντι στους χρηματοδότες.
Επιπλέον προβάλλει και το ηχηρό αίτημα για κούρεμα χρέους.
Αλλά έτσι διακινδυνεύει μία μελλοντική προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.
Γιατί μία λύση θα άνοιγε παράθυρο ευκαιρίας για την κατάργηση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ΕΚΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης