Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου για τον Δεκέμβριο 2016, ξεπερνώντας τη Σ. Αραβία

Η Ρωσία ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου για τον Δεκέμβριο 2016, ξεπερνώντας τη Σ. Αραβία
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία από τον Μάρτιο 2016
Η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στο κόσμο για τον Δεκέμβριο του 2016, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία, τη στιγμή που και οι δύο χώρες ξεκίνησαν να περιορίζουν της προμήθειες τους σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών κρατών σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της μεγαλύτερης πτώσης στις τιμές του αργού εδώ και δεκαετίες.
Ειδικότερα, η «αρκούδα» άντλησε 1,49 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα, 29.000 βαρέλια τη μέρα λιγότερα από ότι το Νοέμβριο, ενώ η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας περιορίστηκε στα 10,46 εκατομμύρια βαρέλια από 10,71 εκατομμύρια τον Νοέμβριο.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία από τον Μάρτιο 2016.
Οι Ηνωμένες πολιτείες ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός με 8,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έναντι 8,9 εκατομμυρίων το Νοέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία και τα υπόλοιπα μέλη το ΟΠΕΚ συμφώνησαν τον Νοέμβριο σε μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ξεκινώντας από τη πρώτη Ιανουαρίου, ενώ η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεσμεύτηκαν για επιπλέον μειώσεις στη παραγωγή τους.
Η τιμή του αργού έχει αυξηθεί από τα τέλη Νοεμβρίου κατά 20%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης