Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Ο Trump δεσμεύεται για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση

tags :
Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Ο Trump δεσμεύεται για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε ότι οι δύο πλευρές μοιράζονται "κοινή κληρονομιά και αξίες"
Στη δέσμευση του αμερικανού προέδρου Donald Trump απέναντι στη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε σήμερα (20/2) ο αντιπρόεδρος της χώρας, Mike Pence, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Pence, "είναι προνόμιό μου, εξ' ονόματος του Προέδρου Trump, να εκφράσω την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν τη συνεργασία και τηα εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση", ενώ μίλησε και για την επίτευξη των κοινών στόχων της ειρήνης και της ευημερίας.
"Όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, οι δύο ήπειροί μας μοιράζονται κοινή κληρονιμιά, κοινές αξίες, και πάνω απ' όλα, τον ίδιο σκοπό της προώθησης της ειρήνης και της ευημερίας μέσω της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου", υπογράμμισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος.
Παράλληλα, ο Pence επέμεινε ότι οι δύο πλευρές οφείλουν να αυξήσουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου έρχονται στον απόηχο αρκετών αμφιλεγόμενων τοποθετήσεων του Trump για τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει αποκαλέσει το Brexit ως κάτι "φανταστικό", ενώ έχει παρουσιαστεί να υποστηρίζει και τη διάλυση της Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης