Διεθνή

Die Welt: Προ των πυλών μία νέα ελληνική κρίση - Η χώρα θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη

Die Welt: Προ των πυλών μία νέα ελληνική κρίση - Η χώρα θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη
«Η Ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πλησιάσουν οι οικονομικά αδύναμοι τους ισχυρούς»
Με όχι και τόσο αισιόδοξη νότα περιγράφει την τρέχουσα φάση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών η γερμανική «Die Welt», κάνοντας λόγο για μία νέα κρίση που βρίσκεται προ των πυλών.
«Μέχρι να ξαναγίνει το μπαμ», σχολιάζει καυστικά ο αρθρογράφος της βερολινέζικης εφημερίδας, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κανονικά η χώρα θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».
«Η συζήτηση αυτή όμως θα ήταν πολιτικά άκαιρη.
Ωστόσο, μπορεί κανείς να ετοιμάσει από σήμερα τον σχετικό μηχανισμό», συμπληρώνεται.
Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια ότι η ίδια η Ευρωζώνη πρέπει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε να μην υλοποιηθεί το σενάριο εξόδου μίας χώρας από αυτήν, εξηγώντας:
«Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι μία αυστηρή και πολιτικά ανεξάρτητη εποπτεία της δημοσιονομικής πολιτικής και του προϋπολογισμού, αλλά και να μειωθεί η οικονομική ψαλίδα στην Ευρώπη.
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πλησιάσουν οι οικονομικά αδύναμοι τους ισχυρούς.
Το Βερολίνο θα πρέπει να αποτινάξει την αντανακλαστική του αντίδραση σε μία ένωση μεταφοράς πόρων (από τους πλούσιους στους φτωχούς), όταν το διακύβευμα είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Αλλά και οι χώρες του Νότου θα πρέπει να αντιληφθούν από την πλευρά τους, ότι τα χρέη δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα με δομικά αίτια».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης