Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι αγορές αισιοδοξούν λόγω Trump - H πραγματικότητα όμως είναι άλλη…

MarketWatch: Οι αγορές αισιοδοξούν λόγω Trump - H πραγματικότητα όμως είναι άλλη…
Μέχρι τώρα τα δεδομενα σχετικά με τη κατανάλωση και τις επενδύσεις δεν ακολουθούν τις προσδοκίες
Οι αγορές όπως και η Wall Street είναι εμφανώς πιο αισιόδοξες σχετικά με τις προσδοκίες τους για την οικονομία το 2017... 
Το σημαντικό όμως είναι αν αυτές οι προσδοκίες μετουσιωθούν σε πραγματικότητα, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το MarketWatch.
Το τελευταίο δείγμα αυτής της ευφορίας είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην Ανατολική ακτή, όπου στη Φιλαδέλφεια ο δείκτης τοπικής παραγωγής ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα του από το 1984.
Παρόμοιες έρευνες σε επιχειρηματίες και καταναλωτές έχουν δείξει μεγάλη αύξηση στην εμπιστοσύνη προς την οικονομία, η οποία με τη σειρά της έχει οδηγήσει τη χρηματαγορά σε ιστορικά υψηλά.
Το πρόβλημα όμως με αυτές τις έρευνες είναι ότι αντιπροσωπεύουν τη πιο«χαλαρή» πλευρά της οικονομίας.

«Προσδοκίες και όχι πράξεις»

Μέχρι τώρα η σκληρή πλευρά της οικονομίας, τα πραγματικά δεδομένα σχετικά με τη κατανάλωση και τις επενδύσεις δεν ακολουθούν τις προσδοκίες, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη», σημειώνει το MarketWatch.
Ο πρόεδρος Trump είναι στο Λευκό οίκο για λιγότερο από ένα μήνα και οι περισσότερες από τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει είναι ακόμη στη φάση του σχεδιασμού, τη στιγμή που κανένας είναι σίγουρος για το τι πρέπει να περιμένει από την πιο απρόβλεπτη προεδρία των τελευταίων ετών
Η Wall Street έχει μόλις αρχίσει να επεξεργάζεται τα στοιχεία του Ιανουαρίου όταν ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος ήταν στο οβάλ γραφείο για μόλις 10 ημέρες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ουάσιγκτον έχει πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς οικονομολόγοι και αναλυτές προσπαθούν να μαντέψουν τα επόμενα της βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης