Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Οι όροι για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα - Ζητείται η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων

tags :
Deutsche Welle: Οι όροι για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα - Ζητείται η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων
Η επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα φαίνεται ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο αρκεί δανειστές και Ελλάδα να καταλήξουν σε ένα περίγραμμα συμφωνίας σε σχέση με τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος;
Τη νοθέτηση προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων, που θα διασφαλίζουν την επίτευξη ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. θα πρέπει να αποδεχθεί η Ελλάδα, προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στη χώρα μας.
Το ύψος των μέτρων, η κατανομή τους στο χρόνο και η διάρκεια κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να παράγει ετήσια πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ θα αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω διαπραγματεύσεων.
Η κυβέρνηση εντάσσει τα προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης, η οποία θα περιλαμβάνει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς επίσης και τη διαβεβαίωση των Ευρωπαίων δανειστών για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους με λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης, σύμφωνα με δσημοσίευμα της Deutsche Welle.
Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι σε περίπτωση που σήμερα υπάρξει η συμφωνία επί της αρχής και επιστρέψουν οι επικεφαλής στην Αθήνας τις επόμενες μέρες, τότε είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 20 Μαρτίου, εξέλιξη που θα ξεκλειδώσει και την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης