Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis: Η Βρετανία θα χρειαστεί ανειδίκευτους εργαζόμενους από την ΕΕ και μετά το Brexit

Davis: Η Βρετανία θα χρειαστεί ανειδίκευτους εργαζόμενους από την ΕΕ και μετά το Brexit
Ο αρμόδιος για το θέμα του Brexit σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «θα πάρει πολλά χρόνια για να πείσουμε τους Βρετανούς να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και στην εστίαση»
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί ανειδίκευτους εργαζόμενους και μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα διαβεβαίωσε ο David Davis.
Ο αρμόδιος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης για το θέμα του Brexit, μιλώντας από την Εσθονία, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «θα πάρει πολλά χρόνια για να πείσουμε τους Βρετανούς να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και στην εστίαση».
«Η οικονομία χρειάζεται τη συνεχή ροή μετανάστευσης για να διατηρήσει την επιτυχία της», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι το δ' 3μηνο 2016 ο αριθμός των Ευρωπαίων (εντός Ε.Ε., πλην Βρετανίας) εργαζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων πέντε χρόνων σημείωσε, καθώς όλο και περισσότεροι «τρέμουν» τις αλλαγές που θα φέρει η επικείμενη αποχώρηση του νησιού από το μπλοκ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εγχώρια στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός μειώθηκε κατά 50.000 το τελευταίο τρίμηνο του 2016, στα 2,3 εκατομμύρια.
Με βάση τα παραπάνω, το πρόβλημα ελλείμματος στην ποιότητα του εργατικού δυναμικού αναμένεται να είναι πολύ έντονο μελλοντικά, ειδικά στους κλάδους με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή των Ευρωπαίων εργαζομένων, σύμφωνα με όσα εκτιμούν και βρετανικά ινστιτούτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις κύριες διαφωνίες του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες ήταν η ελεύθερη διακίνηση του εργατικού δυναμικού εντός του μπλοκ, κάτι που έχει προϊδεάσει για ένα πολύ αυστηρότερο καθεστώς στο νησί, μετά το Brexit.
Η ίδια η πρωθυπουργός Theresa May έχει μιλήσει για ετήσια όριο στις «μερικές δεκάδες χιλιάδες» σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, έναντι περίπου 300.000 που καταγράφεται ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης