Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα έχασε άλλη μία προθεσμία για τη β' αξιολόγηση– Συμφώνησε σε προληπτικά μέτρα

Bloomberg: Η Ελλάδα έχασε άλλη μία προθεσμία για τη β' αξιολόγηση– Συμφώνησε σε προληπτικά μέτρα
Το πρακτορείο αναφέρει πως οι πιστωτές ζητούν από τη χώρα αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά
 
Η Ελλάδα έχασε στο σημερινό Eurogroup άλλη μία προθεσμία για ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών «πάγωσαν» την εκταμίευση νέων κεφαλαίων.
Το πρακτορείο επισημαίνει πως οι πιστωτές ζητούν από τη χώρα αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. 
Αφού υπενθυμίσει τις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, το πρακτορείο τονίζει ότι μετά από μήνες διαφωνιών, οι Ευρωπαίοι πιστωτές υιοθέτησαν τη γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
«Η καθυστέρηση με την τελευταία καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στην Ελλάδα, πηγάζει από την άρνηση των Ευρωπαίων πιστωτών να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας χωρίς τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ.
Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με την επιπλέον λιτότητα που ζητά το Δ.Ν.Τ., κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σήμερα να νομοθετήσει προληπτικά, δημοσιονομικά ουδέτερα, μέτρα, αναφέρει το Bloomberg, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι Έλληνας αξιωματούχος στις Βρυξέλλες διαμήνυε ότι δε θα ληφθεί επιπλέον λιτότητα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης