Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Την αρχική δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προκρίνει η Saudi Aramco

WSJ: Την αρχική δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προκρίνει η Saudi Aramco
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Aramco φέρονται να έχουν ήδη διεξάγει συζητήσεις με εκπροσώπους των χρηματιστηρίων της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, του Τόκιο και της Σαγκάης, όμως η σαουδαραβική εταιρεία μάλλον δεν θα τα επιλέξει
Την αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης φέρεται να προκρίνει η κολοσσιαία κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco (Saudi Arabian Oil Co) της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο μελλοντικής αρχικής δημόσιας εγγραφής του 5% των τίτλων της για την άντληση περίπου 100 δισ. δολαρίων, αποτιμώντας την εταιρεία σε τουλάχιστον 2 τρισ. δολάρια.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδος Wall Street Journal (WSJ), στο οποίο η Aramco φέρεται παράλληλα να δείχνει ενδιαφέρον για την εισαγωγή των μετοχών της και στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τορόντο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Aramco έχουν ήδη διεξάγει συζητήσεις με εκπροσώπους των χρηματιστηρίων της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, του Τόκιο και της Σαγκάης, όμως η σαουδαραβική εταιρεία μάλλον δεν θα τα επιλέξει, τουλάχιστον όχι για την αρχική δημόσια εγγραφή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης