Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Το χρέος δεν είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη δεκαετία

tags :
Schaeuble: Το χρέος δεν είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη δεκαετία
Το θέμα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής (22/2) συνάντησης Merkel - Lagarde
Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση κάνει τη μία έκκληση μετά την άλλη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που το ΔΝΤ επιμένει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, το Βερολίνο επιμένει ότι δεν υπάρχει... πρόβλημα.
«Το χρέος δεν είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη δεκαετία» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble προσθέτοντας ότι θέμα είναι η χώρα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.
«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (21/2/2017) στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και στο φορολογικό σύστημα και στα εργασιακά.
Αναφερόμενος στη χθεσινή (20/2/2017) συνεδρίαση του Eurogroup o Schaeuble επεσήμανε «δεν μιλήσαμε πολύ για το θέμα της Ελλάδας», αλλά όπως εξήγησε «σημειώθηκε πρόοδος».
Επισημαίνεται ότι αύριο (22/2/2017) αναμένεται να πραγματοποιηθεί, στην καγκελαρία, συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel και της επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το θέμα του ελληνικού χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης