Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (ΒοΕ): Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων θα βλάψουν την οικονομία

Haldane (ΒοΕ): Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων θα βλάψουν την οικονομία
«Στο παρόν, εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον, θα με ανησυχούσε αν υπήρχε μια πολύ απότομη αύξηση στις τιμές των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον»
Η αναμονή των επενδυτών για μια κούρσα ανόδου στα επιτόκια θα μπορούσε να βλάψει την εγχώρια οικονομία, σύμφωνα με τον Andy Haldane, επικεφαλής οικονομολόγο της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE).
Ο κος Haldane ανέφερε ότι νοιώθει άνετα με τη πολιτική ουδετερότητας που ακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια πρόβλεψης της πορείας της Βρετανικής οικονομίας ήταν αναπάντεχα δύσκολη μετά το Brexit του 2016,
«Στο παρόν, εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον, θα με ανησυχούσε αν υπήρχε μια πολύ απότομη αύξηση στις τιμές των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον» υποστήριξε ο κος Haldane στη γραπτή του, ετήσια αναφορά προς τους νομοθέτες.
Αυτό θα μπορούσε να δυσκολέψει τη πρόσβαση σε δανεισμό, περιορίζοντας τα κεφάλαια προς διάθεση από καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Η απόφαση της Βρετανίας για Brexit το 2016 έχει προκαλέσει την προσμονή της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων, αν και η Τράπεζα τις Αγγλίας προσπάθησε αυτό το μήνα να κατευνάσει τις προσδοκίες, όταν ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία βιασύνη προς την αύξηση των τιμών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης