Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Όπισθεν ολοταχώς από τον Fillon για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία

Γαλλία: Όπισθεν ολοταχώς από τον Fillon για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία
Ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός κέρδισε την υποψηφιότητα του από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων υποσχόμενος περιορισμό του κοινωνικού κράτους
Ο Γάλλος υποψήφιος για τη προεδρία, Francois Fillon, εγκατέλειψε μια από τις κυριότερες προεκλογικές εξαγγελίες του για περικοπές στη δημόσια υγεία, καθώς όλοι οι υποψήφιοι επιχειρούν να διευρύνουν τα εκλογικά τους ακροατήρια.
Ο κ. Fillon υποστήριξε στη συνέντευξη του στη Le Parisien ότι τα ιατρικά έξοδα των Γαλλικών οικογενειών θα συνεχίσουν να καλύπτονται από το κράτος αν αυτός γίνει πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους καθώς και μέλη του κόμματος του τα οποία αποστασιοποιήθηκαν από τον συντηρητικό υποψήφιο μετά το οικονομικό σκάνδαλο που έπληξε τη προεκλογική του εκστρατεία.
Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός κέρδισε την υποψηφιότητα του από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων υποσχόμενος μεγάλες περικοπές στα έξοδα και περιορισμό του κοινωνικού κράτους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπίσεις, αν ο κ. Fillon αντιμετώπιζε τη Marine Le Pen στο β' γύρo των προεδρικών εκλογών θα κέρδιζε με διψήφια διαφορα.
Ωστόσο αυτός που προηγείται με διαφορά στις δημοσκοπήσεις είναι ο ανεξάρτητος κεντρώος Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης