Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verizon και Yahoo δίνουν τα χέρια στα 4,48 δισ. δολάρια - Μειωμένο κατά 350 εκατ. το τίμημα

tags :
Verizon και Yahoo δίνουν τα χέρια στα 4,48 δισ. δολάρια - Μειωμένο κατά 350 εκατ. το τίμημα
Η μείωση του ποσού εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon ήρθε ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων στον διαδικτυακό γίγαντα
Ο Αμερικάνικος τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ανακοίνωσε τη Τρίτη ότι επήλθε συμφωνία για την εξαγορά της Yahoo έναντι του ποσού των 4,48 δισ. δολαρίων, κατά 350 εκατ. δολάρια λιγότερα από την αρχική αποτίμηση της εταιρείας.
Η μείωση του ποσού εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon, ήρθε ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων στον διαδικτυακό γίγαντα, και ειδικότερα της αποκάλυψη της 14ης Δεκεμβρίου 2016 από την άλλοτε πανίσχυρη τεχνολογική εταιρεία, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε ένα (1) δισ. λογαριασμούς e-mails.
Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, έγινε τον Αύγουστο του 2013 και προηγήθηκε της διαδικτυακής επίθεσης του Σεπτέμβρη 2016, κατά την οποία οι hackers παραβίασαν 500.000 λογαριασμούς της Yahoo.
Με την εξαγορά αυτή η Verizon θα καταφέρει να συνδυάσει τις μηχανές αναζήτησης, ανταλλαγής μηνυμάτων και email της Yahoo, με τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες του ομίλου.
Η οριστική συμφωνία αναμενόταν να ανακοινωθεί από τις αρχές του περασμένου Ιούλιου, αλλά καθυστέρησε λόγω του επαναπροσδιορισμού της αξίας της Yahoo, υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης