Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι βιομήχανοι καλούν τον Trump να «σκοτώσει» τον φόρο στην παραγωγή

Οι Αμερικάνοι βιομήχανοι καλούν τον Trump να «σκοτώσει» τον φόρο στην παραγωγή
Το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα «τιμωρεί» τους αμερικάνους εργαζομένους και περιορίζει τη βιομηχανική παραγωγή
Περισσότεροι από 10 επικεφαλείς μερικών από τις μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες στο κλάδο της βιομηχανίας, κάλεσαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2017 τα μέλη της Βουλής και του Κογκρέσου να επανεξετάσουν τον υφιστάμενο νόμο σχετικά με τη φορολόγηση της βιομηχανικής παράγωγης, ενώ τάχτηκαν και υπέρ μιας αμφιλεγόμενης πρότασης, η οποία θα οδηγούσε μεν σε μείωση του κόστους των εξαγωγών αλλά θα ήταν επίσης τιμωρητική για τις εισαγωγές.
Στην επιστολή τους προς τους επικεφαλείς της βουλής και του Κογκρέσου, υποστήριξαν ότι το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα τιμωρεί τους αμερικάνους εργαζομένους και περιορίζει τη βιομηχανική παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη.
Ανάμεσα στους συντάκτες της επιστολής βρίσκονται επικεφαλείς εταιρειών κολοσσών, όπως η Boeing, η Caterpillar και η United Technologies.
Το σχέδιο που παρουσίασαν, αφορά σε μείωση της φορολογίας των εγχώριων κατασκευαστών, από το 35% που βρίσκεται σήμερα στο 20% και δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αφαιρέσουν το κόστος παραγωγής από τα φορολογητέα κέρδη τους.
Επίσης υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην είναι δυνατή η αφαίρεση του κόστους εισαγωγής για τα αντίστοιχα προϊόντα, καθιστώντας τα μη ανταγωνιστικά.
Από την μεριά των εκπροσώπων του κλάδου του λιανεμπορίου, υπάρχουν ήδη αντιδράσεις καθώς υποστηρίζουν ότι μια τέτοια αλλαγή θα επέφερε μεγάλες αυξήσεις στη τελική τιμή των αγαθών, μειώνοντας έτσι την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Μένει να φανεί τι προθέσεις έχει επί του θέματος ο νεοεκλεγείς αμερικάνος πρόεδρος, ο οποίος την Παρασκευή 17/2 επισκέυθηκε τις εγκαταστάσεις της Boeing στη Νότια Καρολίνα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης