Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα - Τώρα η Βενεζουέλα παρακολουθεί τα νέα για την ελληνική φτώχεια

Forbes: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα - Τώρα η Βενεζουέλα παρακολουθεί τα νέα για την ελληνική φτώχεια
Όπως σχολιάζει το Forbes, το κρατικό κανάλι στη Βενεζουέλα σημειώνει πόσο τρομερή είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα
Στη φτώχεια που επικρατεί στην Ελλάδα, αναφέρεται με ειρωνεία το Forbes στην ιστοσελίδα του όπου επισημαίνεται το γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε είδηση ακόμα και στη Βενεζουέλα.
«Αυτό είναι πραγματικά διασκεδαστικό: το κρατικό κανάλι στη Βενεζουέλα σημειώνει πόσο τρομερή είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Ω, ναι, οι Μπολιβαριανοί σοσιαλιστές, που κατάφεραν να μετατρέψουν την πλούσια σε πετρέλαιο οικονομία της Βενεζουέλας σε μια τεράστια επιτυχία, αναφέρονται στο χάος που έχει προκαλέσει το ευρώ στην Ελλάδα ως παράδειγμα τού πώς ο καπιταλισμός οδηγεί στη φτωχοποίηση», αναφέρει το δημοσίευμα.
Φυσικά, πέρα από κάθε αμφιβολία, όπως σχολιάζεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές λόγω του χρέους της και της χειμαζόμενης οικονομίας της.
Και αυτό διότι πολλά από τα τεράστια ποσά που της δόθηκαν ως βοήθεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή παλαιών δανείων.
Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος φταίει για την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, τα στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ είναι εντυπωσιακά.

Λύση η… χρεοκοπία

«Ακόμα και σήμερα, η λύση θα ήταν -όπως ήταν πάντα- η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, να πει στους δανειστές ότι έχουν χάσει τα χρήματά τους, να επαναφέρει τη δραχμή και τελικά να επιτύχει κάποια οικονομική ανάπτυξη» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Forbes και τονίζει ότι η Ισλανδία, η οποία έκανε σε γενικές γραμμές κάτι ανάλογο, έχει επανέλθει.

Οι αναφορές της Βενεζουέλας

Ωστόσο, το Forbes επισημαίνει και τις αναφορές που κάνει το Telesur στη Βενεζουέλα: «Το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς η ανεργία, η φτώχεια, η ανισότητα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζουν να διαρρηγνύουν τον ήδη ξεφτισμένο κοινωνικό ιστό της μεσογειακής χώρας».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτό που λέει το κανάλι είναι απολύτως αληθινό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης