Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Απροσδόκητα η οικονομία της ευρωζώνης «ανέβασε ταχύτητα» τον Φεβρουάριο 2017

Wall Street Journal: Απροσδόκητα η οικονομία της ευρωζώνης «ανέβασε ταχύτητα» τον Φεβρουάριο 2017
Η άνοδος φαίνεται, πως θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, καθώς οι νέες παραγγελίες έρχονται με τον ταχύτερο ρυθμό τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένεται να προσλάβουν επιπλέον εργαζόμενους σε ποσοστό που θα αγγίξει τα επίπεδα του Αυγούστου του 2007, προ της οικονομικής κρίσης
Νέα ώθηση απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2017 η οικονομία της ευρωζώνης, που μέχρι τώρα παρουσίαζε μέτρια σημάδια ανάκαμψης.
Η «άνθηση» μέσα στον τρέχοντα μήνα έρχεται μάλιστα μέσα σε μία περίοδο με αυξημένη αβεβαιότητα λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, όπως επισημαίνουν σε δημοσίευμα τους οι Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας σε 5.000 επιχειρήσεις, βάσει των οποίων ο Δείκτης Προσδοκιών των Διευθυντών Προμηθειών στην Ευρωζώνη ( σύνθετος PMI) ο οποίος τον Φεβρουάριο ανήλθε στο 56,0 από 54,3 τον Ιανουάριο.
Το «άλμα» ήταν απροσδόκητο, καθώς οι οικονομολόγοι προέβλεπαν την περασμένη εβδομάδα μία ελαφρά πτώση.
Η άνοδος φαίνεται, πως θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, καθώς οι νέες παραγγελίες έρχονται με τον ταχύτερο ρυθμό τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένεται να προσλάβουν επιπλέον εργαζόμενους σε ποσοστό που θα αγγίξει τα επίπεδα του Αυγούστου του 2007, προ της οικονομικής κρίσης.
Η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες μέλη-δύο ευρωζώνης κατέγραψαν σημαντική άνοδο στη διάρκεια του μήνα (Φεβρουάριος 2017).
Ο σύνθετος PMI για τη Γαλλία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011, ένα σημάδι ότι η οικονομία ανακάμπτει.
«Η οικονομία της ευρωζώνης κινήθηκε ταχύτητα, τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
«Με την εισροή νέων παραγγελιών, επίσης, οι επιχειρήσεις θα γίνονται ακόμη πιο αισιόδοξες για το επόμενο έτος και ανάπτυξη θα μπορούσε να πάει ακόμη ψηλότερα κατά τους επόμενους μήνες», σημείωσε ο Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης