Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία με τον όμιλο Dogus για την εξαγορά επιπλέον 9,95% της Garanti Bank από την ισπανική BBVA

Συμφωνία με τον όμιλο Dogus για την εξαγορά επιπλέον 9,95% της Garanti Bank από την ισπανική BBVA
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, το ποσοστό ελέγχου που θα ασκεί ο όμιλος Dogus στο μετοχικό κεφάλαιο της Garanti Bank θα περιοριστεί σε μόλις 0,05%
Σε συμφωνία με τον τουρκικό όμιλο Dogus Holding για την εξαγορά επιπλέον 9,95% των μετοχών της τουρκικής τραπέζης Garanti Bank έναντι 895 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι ήλθε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας BBVA, μια συναλλαγή που θα αυξήσει τον έλεγχο που ασκεί επί της τουρκικής τραπέζης σε κάτι λιγότερο από 50%.
Όπως ανακοίνωσε η BBVA προς το ισπανικό χρηματιστήριο, η συμφωνία με τον τουρκικό όμιλο απαιτεί την έγκριση των μετόχων αυτού προτού υλοποιηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, το ποσοστό ελέγχου που θα ασκεί ο όμιλος Dogus στο μετοχικό κεφάλαιο της Garanti Bank θα περιοριστεί σε μόλις 0,05%.
Σύμφωνα με την BBVA, η εξαγορά επιπλέον ποσοστού 9,95% στην τουρκική τράπεζα θα επιβαρύνει το βασικό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας κατά μόλις 19 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης