Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη το δ΄τρίμηνο του 2016 - Στα 52 δισ. ρούβλια

tags :
Rosneft: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη το δ΄τρίμηνο του 2016 - Στα 52 δισ. ρούβλια
Τα έσοδα σημειώσανε άνοδο της τάξεως του +21,4% στα 1,49 τρισ. ρούβλια
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Rosneft για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, τα οποία διπλασιάστηκαν, δεχόμενα ώθηση κυρίως από την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, καθώς και από την αυξανόμενη παραγωγή που επέφερε η εξαφορά της PAO Bashneft.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 52 δισ. ρούβλια (899 εκατ. δολ.), την ίδια στιγμή που τα έσοδα σημειώσανε άνοδο της τάξεως του +21,4% στα 1,49 τρισ. ρούβλια.
Σε ότι αφορά το σύνολο του 2016, τα έσοδα της Rosneft κατέγραψαν πτώση -49% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις χαμηλές τιμές κατά τις οποίες κινήθηκε ο μαύρος χρυσός στη διάρκεια του έτους.
Αρκετές ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Rosneft, ευνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, οι οποίες παρέχουν ελάφρυνση απέναντι στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και την αποδυνάμωση του ρουβλιού.
Να σημειώσουμε ότι το περασμένο φθνόπωρο, η εταιρεία απέκτησε το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της εταιρείας Bashneft, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει οικονομίες ύψους 40 δισ. ρούβλια μέσω συνεργειών.

www.bankingnenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης