Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακυρώνεται η αυριανή (23/2) συνάντηση Αναστασιάδη - Akinci - Αρνείται να παραστεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Ακυρώνεται η αυριανή (23/2) συνάντηση Αναστασιάδη - Akinci - Αρνείται να παραστεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Για τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ο κ. Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Elizabeth Spehar
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο (236/2/2017) συνάντηση του Κύπριο προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Mustafa Akinci, λόγω άρνησης του Τουρκοκύπριου ηγέτη να παραστεί.
Για τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη ο κ. Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Elizabeth Spehar.
Σε δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει τη λύπη του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για ολόκληρο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Spehar τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως οι χθεσινές (22/2/2017) δηλώσεις Akinci περί προϋποθέσεων για επάνοδο στις συνομιλίες, αποτελούν αιτιάσεις της άλλης πλευράς, προκειμένου να μην προσέλθει στις συζητήσεις.
Απέδωσε, παράλληλα, τις εξελίξεις και στο γεγονός ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, αφού δεν μπορεί να πείσει για τις απαιτήσεις της αναφορικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης