Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπουν τις γαλλικές μετοχές οι επενδυτές όσο αυξάνονται τα ποσοστά της Le Pen

Εγκαταλείπουν τις γαλλικές μετοχές οι επενδυτές όσο αυξάνονται τα ποσοστά της Le Pen
Oι κινήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της αυξανόμενης επιρροής της LePen στο εκλογικό σώμα
Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να ξεφορτώνονται τις γαλλικές μετοχές, προβλέπουν οι αναλυτές, ενώ και το ευρώ αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη πτώση του επί του δολαρίου σε ετήσια βάση, από τη στιγμή που οι πιθανότητες της Marine Le Pen να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας, συνεχίζουν να αυξάνονται.
Στην αγορά ομολόγων, οι επενδυτές απαιτούν αυξημένο premium, ώστε να διατηρήσουν στη κατοχή του τίτλους του γαλλικού κράτους, τη στιγμή που το ευρώ γνώρισε χθες, Τρίτη 21/2, νέα πτώση της ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου, κατά 0,2752%, διαμορφούμενο στα 1,06 δολάρια ανά ευρώ.
Oι κινήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της αυξανόμενης επιρροής της Le Pen στο εκλογικό σώμα.
Σε δημοσκόπηση της Opinionway Poll, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου δείχνει να αυξάνει τη ψαλίδα από τους 2 βασικούς αντιπάλους της και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επενδυτές, καθώς η Le Pen έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ μιας εξόδου της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πιστεύουμε ότι η αγορά αρχίζει να δίνει την απαιτούμενη προσοχή, στο πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό» δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της ThinkMarkets UK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης