Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ζήτησε από τη Lagarde στοιχεία για τις συναλλαγματικές πολιτικές - Κίνα, Γερμανία στο στόχαστρο

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ζήτησε από τη Lagarde στοιχεία για τις συναλλαγματικές πολιτικές - Κίνα, Γερμανία στο στόχαστρο
O Mnuchin προσβλέπει σε ισχυρές συστάσεις του ΔΝΤ για τις οικονομικές πολιτικές των χωρών - μελών του και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισορροπιών
«Ειλικρινή και ξεκάθαρη» ανάλυση των συναλλαγματικών πολιτικών που ακολουθούν οι χώρες του ΔΝΤ ζήτησε από την Christine Lagarde ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τη Lagarde ο Μnuchin "σημείωσε", επίσης, "τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης στις ΗΠΑ και ότι προσβλέπει σε ισχυρές συστάσεις του ΔΝΤ για τις οικονομικές πολιτικές των χωρών - μελών του και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισορροπιών".
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Trump κατηγόρησε την Κίνα για χειραγώγηση του γουάν, προκειμένου να έχει πλεονέκτημα στις εξαγωγές της στις ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνησή του έχει εξαπολύσει επίθεση και κατά της Γερμανίας για χειραγώγηση του ευρώ.
Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΔΝΤ δεν θεωρούν πλέον το γουάν υποτιμημένο, ιδιαίτερα μετά τη διάθεση τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδων δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας για τη στήριξη του νομίσματος και την αντιμετώπιση των εκροών κεφαλαίων.
Οι ΗΠΑ είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, κατέχοντας περίπου 17% των δικαιωμάτων ψήφου στο Συμβούλιό του, ποσοστό που είναι αρκετό για να ασκεί βέτο σε πολλές σημαντικές αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης