Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Θα συμμετάσχουμε στην όποια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου

Νορβηγία: Θα συμμετάσχουμε στην όποια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου
Η Νορβηγία έχει πρόσβαση στη κοινή αγορά μέσω της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης
Η Νορβηγία, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρεί ότι πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε, η οποία θα αφορά στη πρόσβαση της χώρας στη κοινή αγορά.
«Θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούμε στις συμφωνίες, μεταβατικές και μόνιμες, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την ευρωπαϊκή κοινή αγορά» δήλωσε ο Frank Bakke Jensen, ο Νορβηγός υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, σε μια ομιλία του, απευθυνόμενος σε διπλωμάτες, το βράδυ της Δευτέρας 20/2 στο Όσλο.
«Η χώρα μας θέλει να συζητήσει για τη μελλοντική συνεργασία με το Η.Β., υπό συγκεκριμένους όρους, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν», συνέχισε ο υπουργός.
Η Νορβηγία, η οποία έχει πρόσβαση στη κοινή αγορά μέσω της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, παρουσιάζεται εξαιρετικά ανήσυχη για της συνέπειες που μπορεί να έχει το επερχόμενο Brexit και αναζητά τρόπους, για να διασφαλίσει την αδιασάλευτη συνέχεια της συνεργασίας της, τόσο με το Η.Β όσο και με την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης