Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα δεχθούν ένα ισχυρό χαστούκι στο πρόσωπο εάν μας υποτιμήσουν

tags :
Ιράν: Οι ΗΠΑ θα δεχθούν ένα ισχυρό χαστούκι στο πρόσωπο εάν μας υποτιμήσουν
Ο επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων έστειλ ηχηρό μήνυμα προς την Ουάσινγκτον
Ένα ηχηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (22/2) ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Mohammad Pakpour, τονίζοντας ότι εάν η Ουάσινγκτον υποτιμήσει τις αμυντικές ικανότητες της Τεχεράνης, θα λάβει "ένα ισχυρό χαστούκι στο πρόσωπο".
Συγκεκριμένα, ο Pakpour δήλωσε ότι "ο χεθρός δεν πρέπει να προβαίνει σε λανθασμένες εκτιμήσεις, καθώς θα λάβει ένα ισχυρό χαστούκι στο πρόσωπο εάν κάνει ένα τέτοιο λάθος", ανεβάζοντας επικίνδυνα τους τόνους μεταξύ των δύο πλευρών.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ολοκλήρωσαν ένα τριήμερο στρατιωτικών ασκήσεων με ρουκέτες, πυροβολικά, άρματα μάχης και ελικόπτερα, μερικές μόλις εβδομάδες αφού ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται "υπό αυστηρή επιτήρηση" μετά την πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε.
"Το μήνυμα αυτών των ασκήσεων απέναντι στην παγκόσμια αλαζονεία είναι να μην κάνει τίποτα ηλίθιο", υπογράμμισε ο Pakpour, ενώ πρόσθεσε ότι "ο καθένας μπόρεσε να δει σήμερα ποιες είναι οι χερσαίες δυνάμεις μας".
Παράλληλα, η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόδευση "προηγμένων πυραύλων" στα κεντρικά και τα ανατολικά της χώρας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει για ακόμα μία φορά την αντίδραση της Ουάσινγκτον.
Να σημειώσουμε ότι η πλευρά της Τεχεράνης έχει καταστήσει σαφές ότι η πρόσφατη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε δεν παραβιάζει την πυρηνική συμφωνία με τη Δύση, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί σχετικές δοκιμές παρά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Ουάσινγκτον.

www.bankingnenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης