Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μόσχα κατεδαφίζει 8.000 πολυκατοικίες της σοβιετικής περιόδου, που θεωρούνται ακατάλληλες

tags :
Η Μόσχα κατεδαφίζει 8.000 πολυκατοικίες της σοβιετικής περιόδου, που θεωρούνται ακατάλληλες
Τα κτίρια αυτά είχαν σχεδιαστεί για να αντέξουν περισσότερα από 25 χρόνια αλλά τώρα θεωρούνται ακατάλληλα
Η δημοτική αρχή της Μόσχας σχεδιάζει να κατεδαφίσει 8.000 πολυκατοικίες, που χτίστηκαν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μετεγκατάστασης 1,6 εκατομμυρίων ανθρώπων και καταστροφής κτισμάτων, τα οποία οικοδομήθηκαν κατά τη σοβιετική περίοδο.
Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin είπε στη σημερινή (22/2/2017) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πως η απόφαση αυτή ακολουθεί την πράξη κατεδάφισης 1.700 προκατασκευασμένων κτιρίων της σοβιετικής περιόδου, τα οποία ονομάζονταν «Khrushchyovkas», όπως μεταδίδει το BBC.
Τα σπίτια αυτά πήραν το όνομά τους από τον τότε Σοβιετικό ηγέτη Nikita Khrushchev, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα έλλειψης στέγης από την εποχή του Stalin.
Τα κτίρια αυτά είχαν σχεδιαστεί για να αντέξουν περισσότερα από 25 χρόνια αλλά τώρα θεωρούνται ακατάλληλα.
«Πολλοί άνθρωποι στη Μόσχα εξακολουθούν να ζουν άβολα στα αρχαία αυτά σπίτια για να το θέσω ήπια» είπε ο Sobyanin στους συνεργάτες του.
Το έργο θα απαιτήσει σημαντική χρηματοδότηση και το νομοθετικές αλλαγές αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει εκφράσει τη στήριξή του στο έργο αναβάθμισης των κατοικιών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης