Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στέλεχος του μεγάλου μηχανολογικού ομίλου ABB στη Νότιο Κορέα εξαφανίστηκε με 100 εκατ. δολάρια

Στέλεχος του μεγάλου μηχανολογικού ομίλου ABB στη Νότιο Κορέα εξαφανίστηκε με 100 εκατ. δολάρια
Ο μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος «ανακάλυψε ένα σύνθετο σχέδιο εξαπάτησής του» στη μονάδα που διατηρεί στη Νότιο Κορέα, το οποίο αποκαλύφθηκε μόνον μετά την εξαφάνιση του υπαλλήλου της από αυτήν προ 2 εβδομάδων
Στέλεχός της στη Νότιο Κορέα που εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, αναζητεί η μεγάλη ελβετο-σουηδική εταιρεία ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ρομποτικής ABB.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ο μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος «ανακάλυψε ένα σύνθετο σχέδιο εξαπάτησής του» στη μονάδα που διατηρεί στη Νότιο Κορέα, το οποίο αποκαλύφθηκε μόνον μετά την εξαφάνιση του υπαλλήλου της από αυτήν προ δύο εβδομάδων, περίπου.
Ο «αγνοούμενος» υπάλληλος, που δεν κατονομάστηκε, είναι ύποπτος πλαστογράφησης εγγράφων της ABB, ενώ κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με άτομα εκτός της εταιρείας για να κλέψει τα 100 εκατ. δολάρια αποκλειστικά από τη μονάδα Νοτίου Κορέας, όπου η επιχειρήση διατηρεί προσωπικό 800 ατόμων.
Η ζημία που υπέστη η ABB είναι τόσο μεγάλη, που θα επιβαρύνει τα προ φόρων οικονομικά αποτελέσματά της για το 2016, έτος στο οποίο πραγματοποίησε καθαρά κέρδη σχεδόν 2 δισ. δολαρίων με κύκλο εργασιών 34 δισ. δολαρίων.
Λόγω του μεγάλου μεγέθους της αποκαλυφθείσας απάτης, η ABB - που απασχολεί σχεδόν 132 χιλ. άτομα προσωπικό παγκοσμίως - ενδέχεται να καθυστερήσει τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών της καταστάσεων για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης