Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν ανοίγει το δρόμο σε Γαλλία και Γερμανία για εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας

Η Κομισιόν ανοίγει το δρόμο σε Γαλλία και Γερμανία για εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας
Οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών είχαν στείλει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα επιστολή στην οποία διευκρινίζουν τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν για την αύξηση της δημόσιας ασφάλειας
Το «πράσινο φως» για την εφαρμογή προτάσεων σχετικά με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στην Ε.Ε. έδωσε σε Γαλλία και Γερμανία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών είχαν στείλει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα επιστολή στην οποία διευκρινίζουν τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν για την αύξηση της δημόσιας ασφάλειας.
Η απάντηση ήρθε σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2017, με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, να χαιρετίζει τις προτάσεις των δύο κυβερνήσεων, καθώς αυτές «συνάδουν με τον σκεπτικό της Κομισιόν» για το ζήτημα.
Μεταξύ διαφόρων άλλων προτάσεων περί στενότερης συνεργασίας και καλύτερης ανταλλαγής πληροφοριών, οι κκ Thomas de Maizière και Bruno Le Roux κάλεσαν να αλλάξουν οι κανόνες της Ε.Ε. προκειμένου τα κράτη - μέλη να μπορούν ευκολότερα να επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα εθνικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν (των 26) και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι προβλεπόταν μέχρι τώρα.
«Η ασφάλεια και η ελευθερία είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Αντί να βασιζόμαστε σε πιασάρικα λαϊκιστικά συνθήματα, πρέπει να συνεχίσουμε, και να βαθύνουμε, τη δουλειά μας όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια ώστε να προσφέρουμε καλύτερη προστασία στους ευρωπαίους πολίτες», σημείωναν στην επιστολή τους, χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης