Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με νέους ουρανοξύστες «δελεάζει» τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λονδίνου το Παρίσι

Με νέους ουρανοξύστες «δελεάζει» τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λονδίνου το Παρίσι
Το Παρίσι βρίσκει αντιπάλους σε αυτόν τον «αγώνα» την Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο, το Δουβλίνο αλλά και τη Μαδρίτη
Στο κτίσιμο επτά νέων ουρανοξυστών προχωρά η γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να «δελεάσει» ακόμα περισσότερο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λονδίνου, τα όποια «τρέμουν» τον αποκλεισμό τους από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit.
Όπως σημειώνει το αρμόδιο τμήμα για τον συγχρονισμό της όλης προσπάθειας στο δυτικό Παρίσι, το Defacto La Défense, τα κτίρια έχουν σκοπό «να προσελκύσουν νέα ταλέντα στην πόλη».
Το Παρίσι βρίσκει αντιπάλους σε αυτόν τον «αγώνα» την Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο, το Δουβλίνο αλλά και τη Μαδρίτη, τόπους που επίσης διεκδικούν με σθένος τις εταιρείες – κολοσσούς που θα εγκαταλείψουν (;) τη βρετανική πρωτεύουσα.
Ωστόσο, η Γαλλία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προσελκύσει τους «μεγάλους παίχτες» στα εδάφη της…
Σε μία προσπάθεια λοιπόν να αποδείξει τις καλές της προθέσεις, ίδρυσε το Νοέμβριο 2016 μία one-stop υπηρεσία ειδικά για όσες επιχειρήσεις αποχωρήσουν από το νησί λόγω Brexit.
Η εν λόγω υπηρεσία θα παρέχει όλη την κατάλληλη πληροφόρηση για την τρέχουσα νομοθεσία και τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για τη μετεγκατάσταση από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Νωρίτερα, είχε φροντίσει να διευκολύνει τη διαδικασία μετεγκατάστασης, επιτρέποντας στις εταιρείες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους και τα απαιτούμενα έγγραφα στα αγγλικά.
Επίσης, η εγχώρια κυβέρνηση έχει προαναγγείλει πως η φορολογία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα θα μειωθεί στο 28% μέχρι το 2020, το μέσο ποσοστό δηλαδή της Ε.Ε.
Η Γαλλία προβλέπει ότι το Brexit θα δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο στο Παρίσι, εξαιτίας της μετεγκατάστασης τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και λοιπών βρετανικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης