Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η Merkel διστάζει να πάρει το ρίσκο σκληρών όρων και μέτρων προς την Ελλάδα

tags :
Die Welt: Η Merkel διστάζει να πάρει το ρίσκο σκληρών όρων και μέτρων προς την Ελλάδα
«Η γερμανική κυριαρχία στην ευρωζώνη αποτελεί παρελθόν.Η καγκελάριος διστάζει να πάρει το ρίσκο σκληρών όρων λιτότητας για την Αθήνα», κυρίως λόγω των γαλλικών εκλογών.
Αλλαγή συσχετισμών στο πεδίο της ευρωπαικής πολιτικής και στη διαμόρφωση της διαπιστώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt με αφορμή τη συνάντηση Merkel-Lagarde στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βερολίνου, «η γερμανική κυριαρχία στην ευρωζώνη αποτελεί παρελθόν.
Η καγκελάριος διστάζει να πάρει το ρίσκο σκληρών όρων λιτότητας για την Αθήνα», κυρίως λόγω των γαλλικών εκλογών.
Ο αρθρογράφος σχολιάζει τον άκρως εμπιστευτικό χαρακτήρα στη συνάντηση Merkel-Lagarde καθώς και στο ακόλουθο δείπνο της καγκελαρίου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Juncker.
Η παρουσία των δύο στο Βερολίνο «δίνει την εντύπωση ότι εν τέλει είναι πάλι η Μέρκελ αυτή που αποφασίζει», σημειώνει η Welt, για να τονίσει ωστόσο ότι «δεν είναι πια έτσι», εξαιτίας των μετατοπίσεων που προκάλεσαν στην Ευρώπη η μεταναστευτική κρίση, το Brexit αλλά και η εκλογική νίκη του Donald Trump στις ΗΠΑ.  
Αν σε αυτά τα προβλήματα προστεθεί μία νέα ελληνική κρίση εντός του ευρώ, τότε η συνοχή της ευρωζώνης να κλονιστεί, σημειώνει η Die Welt.
Έτσι συμπεραίνει η γερμανική εφημερίδα στη συνάντηση Merkel – Lagarde επιτεύχθηκε ένας μικρός συμβιβασμός.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ παραιτήθηκε από την απαίτησή της για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ένα σιωπηλό αντίο στη λιτότητα, σύμφωνα με τη Die Welt.



(Πρώτη ενημέρωση 23:29, 22 Φεβρουαρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης