Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές - Εταιρικά και πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές - Εταιρικά και πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,01% στις 11.999 μονάδες
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα εντείνεται η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, εν όψει των προεδρικών εκλογών.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,06% στις 7.298 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,01% στις 11.999 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν 0,18% στις 4.903 μονάδες.
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των τραπεζών, με την BNP Paribas και τη Societe Generale να ενισχύονται 1%, η Deutsche Bank καταγράφει κέρδη 0,76%.
Στο Μιλάνο η Intesa Sanpaola και η Unicredit σημειώνουν άνοδο 0,3% και 0,8% αντίστοιχα.
Άλμα 1,95% καταγράφει η μετοχή της Telefonica στη Μαδρίτη, καθώς η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών επέστρεψε στην κερδοφορία στο δ΄τρίμηνο του 2016.
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η οικονομία της Γερμανίας κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, με το πλεονάσματος του προϋπολογισμού της χώρα να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο μετά την ενοποίηση της χώρας, καταδεικνύοντας τη δυναμική της πριν από τις επερχόμενες εκλογές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά (23/2) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύχθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενισχύθηκε κατά 0,4%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η άνοδος οδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ισχυρές κυβερνητικές δαπάνες και τις έντονες επενδύσεις στις κατασευές, με τις επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και μηχανήματα ωστόσο να υποχωρεί κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα βοήθησε επίσης να γεμίσουν τα κυβερνητικά ταμεία, καθώς το εθνικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 23,7 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης