Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pavlov (υπ. Ενέργειας): Στόχος της Βουλγαρίας να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού IGB αρχές του 2018

tags :
Pavlov (υπ. Ενέργειας): Στόχος της Βουλγαρίας να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού IGB αρχές του 2018
Ο αγωγός θα συνδέει το δίκτυο φυσικού αερίου της Βουλγαρίας στην πόλη Στάρα Ζαγορά με την Κομοτηνή σε απόσταση 140 χλμ. και θα κοστίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ
Την επιθυμία της Βουλγαρίας να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, που θα συνδέει την χώρα με την Ελλάδα (IGB), το αργότερο στις αρχές του 2018 εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Νικολάι Παβλόφ, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται, όπως επίσης και ο Γιώργος Σταθάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Παβλόφ, το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας επεξεργαζόταν μέχρι τώρα τα απαραίτητα έγγραφα του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου, που θα κατασκευάσει τον αγωγό.
Ο αγωγός θα συνδέει το δίκτυο φυσικού αερίου της Βουλγαρίας στην πόλη Στάρα Ζαγορά με την Κομοτηνή σε απόσταση 140 χλμ. και θα κοστίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Παβλόφ δήλωσε, ότι η Βουλγαρία εξακολουθεί να εργάζεται για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου από την ΕΕ, από την οποία έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο προϋπολογισμός της Βουλγαρίας προβλέπει κρατικές εγγυήσεις 110 εκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο Μπακού του κ. Παβλόφ με τον Αζέρο ομόλογό του Νιγκάτ Αλίγιεφ, ο τελευταίος επανέλαβε τη δέσμευση του Αζερμπαϊτζάν να παραδίδει στη Βουλγαρία 1 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, αρχής γενομένης από το 2019.  
Ο Βούλγαρος υπουργός τόνισε, ότι ο αγωγός διασύνδεσης με την Ελλάδα είναι το «κλειδί» για τις νέες υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να φθάσει το φυσικό αέριο στη χώρα του.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης