Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακός Καγκελάριος: Το Brexit θα κοστίσει πολύ ακριβά στη Βρετανία - Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις

Αυστριακός Καγκελάριος: Το Brexit θα κοστίσει πολύ ακριβά στη Βρετανία - Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις
«Οι συνομιλίες για το Brexit δε θα είναι τόσο εύκολες όσο νομίζουν οι Βρετανοί»...
Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα της κοστίσει πολύ ακριβά, προειδοποιεί ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Christian Kern.
Επιπλέον, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης απηύθυνε κάλεσμα για περαιτέρω πίεση προς τη βρετανική πλευρά, ενόψει της ενεργοποίησης του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας), τον Μάρτιο 2017.
Σημειώνεται ότι οι μέχρι στιγμής υπολογισμοί κάνουν λόγο για πάνω από 60 δισ. στερλίνες που πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο στην Ε.Ε. για να ολοκληρωθεί το Brexit, λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το νησί για τον προϋπολογισμό του μπλοκ μέχρι το 2021.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει ότι τυχόν αθέτηση των πληρωμών θα μοίραζε το βάρος στα υπόλοιπα κράτη – μέλη, κάτι που το αποκλείουν.
«Οι συνομιλίες για το Brexit δε θα είναι τόσο εύκολες όσο νομίζουν οι Βρετανοί.
Η Ε.Ε. δεν πρέπει να τιμωρήσει τη Βρετανία, αλλά πρέπει να δείξει ότι ένα μέλος (της Ε.Ε.) είναι σε καλύτερη θέση από ένα μη μέλος», σχολίασε ο κ. Kern.
Σε ό,τι αφορά στις «απειλές» του Λονδίνου για μείωση των φορολογικών συντελεστών μετά το Brexit προς προέλκυση πολυεθνικών, εξέφρασε την ανάγκη για μία γενικότερη συζήτηση εντός του μπλοκ σχετικά με την εταιρική φορολογική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης