Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποτάμι: Το παλιό παιχνίδι της Τουρκίας βρίσκεται πάλι στην ημερήσια διάταξη

Ποτάμι: Το παλιό παιχνίδι της Τουρκίας βρίσκεται πάλι στην ημερήσια διάταξη
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώβσει «εταίρους, συμμάχους και διεθνείς οργανισμούς», για το εν λόγω περιστατικό
«Το παλιό παιχνίδι των δήθεν ερευνών των πλοίων της γειτονικής χώρας, που θυμούνται τα επιστημονικά τους καθήκοντα κάθε φορά που για Άγκυρα επιλέγει – κυρίως για εσωτερικούς λόγους – την όξυνση με την Αθήνα, βρίσκεται πάλι στην ημερήσια διάταξη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ποταμιού, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε για την έξοδο που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ώρες το πλοιο «Τσεσμέ» στο Αιγαίο.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη κάλεσε την τουρκική πλευρά να μην υποτιμά τους κινδύνους που μπορεί να ανακύψουν ανά πάσα στιγμή, ενώ παράλληλα ζήτησε και από την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει για το εν λόγω περιστατικό «εταίρους, συμμάχους και διεθνείς οργανισμούς».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι:
«Αναμενόμενο ήταν να λειτουργήσει o κλασσικός μηχανισμός της Τουρκίας και, τις πρόσφατες προκλήσεις της στο ανατολικό Αιγαίο, να ακολουθήσει άλλη στο βόρειο.
Το παλιό παιχνίδι των δήθεν ερευνών των πλοίων της γειτονικής χώρας, που θυμούνται τα επιστημονικά τους καθήκοντα κάθε φορά που για Άγκυρα επιλέγει – κυρίως για εσωτερικούς λόγους – την όξυνση με την Αθήνα, βρίσκεται πάλι στην ημερήσια διάταξη.
Εδώ και μερικές ώρες έχει ανοιχτεί στο Αιγαίο το πλοίο «Τσεσμέ» και μάλιστα με ναυτιλιακή οδηγία (NAVTEX) του τουρκικού σταθμού Σμύρνης που καμία αρμοδιότητα δεν έχει στην ελληνικής ευθύνης περιοχή που ανακοινώθηκε.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η τουρκική πλευρά έχει, την περίοδο αυτή, ιδιαίτερους λόγους για να παρουσιάζει αυξημένη νευρικότητα παράλληλα με την αδυναμία της να ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες που σέβονται όλα τα σύγχρονα κράτη.
Την καλούμε να είναι προσεκτική και να μην υποτιμά τους κινδύνους που μπορεί να ανακύψουν ανά πάσα στιγμή και να αναλογιστεί ότι έχει να κερδίσει πολλαπλάσια από την καλή της σχέση με την ελληνική παρά από την αλόγιστη επιθετικότητα που διαταράσσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Καλούμε και την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσει γι' αυτό το περιστατικό εταίρους, συμμάχους και διεθνείς οργανισμούς και να σκεφτεί ακόμα μια φορά πόσο επιβάλλεται να εξετάσει, σοβαρά και επειγόντως, την πρόταση του Ποταμιού για τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προκειμένου να υπάρξει σταθερή εθνική γραμμή για θέματα σαν αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης