Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρατείνει μέχρι τις 28 Απριλίου 2017 την προσφορά για εξαγορά της Syngenta η ChemChina

Παρατείνει μέχρι τις 28 Απριλίου 2017 την προσφορά για εξαγορά της Syngenta η ChemChina
Η προηγούμενη προθεσμία ήταν μέχρι τις 2 Μαρτίου 2017
Μέχρι και τις 28 Απριλίου του τρέχοντος έτους παρατείνει την προσφορά της για εξαγορά της Syngenta η China National Chemical Corporation (ChemChina), σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση.
Η προηγούμενη προθεσμία ήταν μέχρι τις 2 Μαρτίου 2017.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε διαρρεύσει στα ξένα δίκτυα ότι οι αντιμονοπωλιακές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εγκρίνουν τελικά το mega deal ανάμεσα στις δύο εταιρίες, μετά και την πώληση μέρους των δραστηριοτήτων του κινεζικού κολοσσού σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τους σχετικούς κανονισμούς.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την έκδοση απόφασης σχετικά με την εξαγορά της Syngenta από την China National Chemical, η μεγαλύτερη που θα έχει γίνει από κινεζική εταιρεία, λήγει στις 12 Απρίλιου 2017.
Η προηγούμενη προθεσμία έληγε τη δεύτερη ημέρα του Απρίλη.
Η Κομισιόν ξεκίνησε τη σε βάθος έρευνα για την κρατική κινεζική ChemChina τον Οκτώβριο του 2016, καθώς δεν πληρούσε τια απαραίτητες προοπτικές για να ολοκληρώσει την εξαγορά.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο 2016 η Syngenta συμφώνησε να εξαγοραστεί από την ChemChina έναντι 42,8 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία υπόκειται σε ρυθμιστικές έρευνες, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλο γεωργικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των Ε.Ε., Η.Π.Α., Βραζιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης