Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη μεταφορά 300 θέσεων εργασίας από το Λονδίνο θα προχωρήσει η Morgan Stanley, λόγω Brexit

Στη μεταφορά 300 θέσεων εργασίας από το Λονδίνο θα προχωρήσει η Morgan Stanley, λόγω Brexit
Υποψήφιοι «μνηστήρες» για τα νέα γραφεία της τράπεζας είναι το Δουβλίνο και η νυν έδρα της Ε.Κ.Τ., η Φρανκφούρτη
Στη μεταφορά 300 θέσεων εργασίας από τη βρετανική πρωτεύουσα θα προχωρήσει άμεσα η Morgan Stanley, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο (και όχι μόνο) η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, υποψήφιοι «μνηστήρες» για τα νέα γραφεία της αμερικανικής τράπεζας είναι το Δουβλίνο και η νυν έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη.
Επισημαίνατε ότι η Morgan Stanley απασχολεί 6.000 υπαλλήλους στη Μεγάλη Βρετανία.
Η Morgan είναι ένα από τα πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένων JP Morgan, HSBC, UBS, Goldman Sachs κλπ) που έχουν ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες παρόμοια σχέδια μετεγκατάστασης μέρους των δραστηριοτήτων από το Λονδίνο, καθώς υπάρχει έντονος φόβος για απώλεια της πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά την ολοκλήρωση του Brexit.
Εκτός από τις πόλεις που προαναφέρθηκαν, διεκδικούν «με θράσος» τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η φυγή εταιρειών από το Λονδίνο το Λουξεμβούργο, το Βερολίνο η Μαδρίτη και (ειδικά) το Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης