Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι αγορές αντανακλούν την εμπιστοσύνη προς την αμερικανική οικονομία

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι αγορές αντανακλούν την εμπιστοσύνη προς την αμερικανική οικονομία
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε η δικοίκηση Trump να έχει πραγματοποιήσει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις πριν από τον Αύγουστο
Στο γεγονός ότι οι αγορές αντανακλούν την εμπιστοσύνη προς την αμερικανική οικονομία, αναφέρθηκε σήμερα (23/2) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin, ο οποίος παράλληλα επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο ζήτημα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, ο Mnuchin δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ορισμένες προτάσεις για το ζήτημα της φορολογίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ελπίζει πως το τελικό σχέδιο θα έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
"Το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι η ανάπτυξη, και ένας σημαντικός παράγοντας που θα την επηρεάσει είναι το σχέδιο για τη φορολογία", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, διευρκινίζοντας παράλληλα ότι το σχέδιο θα επικεντρωθεί στα μεσαία εισοδήματα και στους φόρους των επιχειρήσεων, μετατρέποντάς τους ανταγωνιστικότερους σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.
"Επιθυμούμε να έχουμε ολοκληρώσουμε το σχέδιο μέχρι τον Αύγουστο", πρόσθεσε ο Mnuchin, ενώ επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα "συνδιαστικό σχέδιο" μαζί με τη Βουλή και τη Γερουσία.
Αναφορικά με το ζήτημα των επιτοκίων, ο ίδιος εκτίμησε ότι τα επιτόκια θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα ακόμα, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενων προσαρμοσμένων φόρων για τις εισαγωγές από το εξωτερικό, αναγνωρίζοντας μεν ότι υπάρχουν "ορισμένες ανησυχίες", ωστόσο όπως δήλωσε χαρακτηριστικά διαθέτει και "ενδιαφέρουσες πτυχές".
Παράλληλα, απέφυγε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για τη συναλλαγματική πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στην Κίνα, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής είχε ¨εξαιρετικές συνομιλίες" με το Πεκίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης