Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα του Πεκίνου στην Ουάσιγκτον για τις κινήσεις της στη «χρυσοφόρα» θάλασσα της νότιας Κίνας

tags :
Αυστηρό μήνυμα του Πεκίνου στην Ουάσιγκτον για τις κινήσεις της στη «χρυσοφόρα» θάλασσα της νότιας Κίνας
Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει αυξηθεί μετά την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Donald Trump, τόσο για θέματα εμπορίου, όσο και για στρατιωτικά θέματα με πολλούς αναλυτές να εκτιμούν, πως η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο ανάφλεξης
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί το Πεκίνο την παρουσία και την πλεύση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Nimitz και του πλοίου USS Carl Vinson στη θάλασσα της νότιας Κίνας.
Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, αν και ανακοίνωσε πως είναι σεβαστή η ελευθερία τις ναυσιπλοΐας για όλες τις χώρες στα νερά της περιοχής, διαμηνύει στην Ουάσιγκτον, πως θα πρέπει να σεβαστεί σοβαρά την κυριαρχία, την ασφάλεια και τις ανησυχίες των χωρών της περιοχής αλλά και να διασφαλίσει τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.
«Ελπίζουμε ότι οι ενέργειες από την πλευρά της ΗΠΑ μπορούν να συμβάλουν σε θετική κατεύθυνση, και όχι το αντίθετο», είπε σήμερα 23/2/2017 ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ren Guoqiang, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει αυξηθεί μετά την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Donald Trump, τόσο για θέματα εμπορίου, όσο και για στρατιωτικά θέματα με πολλούς αναλυτές να εκτιμούν, πως η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο ανάφλεξης.
Το Πεκίνο διεκδικεί σχεδόν το σύνολο της πλούσιας σε φυσικούς πόρους θάλασσα της νότιας Κίνας, που σε επίπεδο συναλλαγών αποτιμώνται περίπου σε 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης