Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Citibank προβλέπει «εκτίναξη» του πετρελαίου στα 70 δολάρια μέσα στο 2017 - Η Commerzbank διαφωνεί

tags :
Η Citibank προβλέπει «εκτίναξη» του πετρελαίου στα 70 δολάρια μέσα στο 2017 - Η Commerzbank διαφωνεί
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές για τη διαμόρφωση των τιμών του «μαύρου χρυσού» μέσα στο τρέχον έτος
Η τιμή του πετρελαίου ενδεχομένως να σκαρφαλώσει στα 70 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2017, όπως εκτιμά σε ανάλυσή της η Citibank.
Θεωρεί, πως η προσφορά είναι ακόμη μικρή αν και έχει αυξηθεί η ζήτηση και οι τιμές του πετρελαίου δεν είναι απίθανο να απομακρυνθούν από τα σημερινά επίπεδα ων 53 -58 δολαρίων το βαρέλι.
Οι επενδυτές, συνεχίζουν οι αναλυτές, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη μερικούς μήνες για μία παρατεταμένη άνοδο εξαιτίας των αντιξοοτήτων που παρουσιάζονται στην παραγωγή.
Πάντως δεν συμφωνούν όλες οι αναλύσεις με τη CitiBank, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις για νέο ρεκόρ παραγωγής, που ισοδυναμεί με 1 τρισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
«Ο κόσμος έχει πλημμυρίσει με πετρέλαιο αυτή τη στιγμή και συνεχίζει να υπάρχει ατελείωτη προσφορά τόσο ως εκ τούτου, δεν βλέπω έναν πραγματικό λόγο για αύξηση των τιμών πάνω από 60 δολάρια ή 70 μέσα στο 2017», είπε ο Eugen Weinberg, επικεφαλής της έρευνας των βασικών προϊόντων της Commerzbank στο CNBC.
«Έτσι το πιθανότερο είναι να διαμορφωθούν και κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, ενδεχομένως στα επίπεδα των 40 και 45 δολαρίων» πρόσθεσε ο Weinberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης